„Dacă aştepţi momentul potrivit, te întrec alţii care nu-l aşteaptă!” Woody Allen

Cursurile noastre se adresează:

 • Celor care consideră viața o ecuație cu mai multe „necunoscute” și au înțeles că dansul îi poate ajuta să le „rezolve” pe toate.Dar și celor care, deși au rezolvat cu ajutorul dansului ecuația vieții, au înțeles că pe măsură ce se perfecționează, ”necunoscutele” devin din ce în ce mai numeroase și mai incitante.
 • Celor care tânjesc după dragostea absolută, dar nu știu ce să facă pentru a o întâlni.Dar și celor care au cunoscut dragostea absolută prin intermediul dansului și nu o pot păstra decât dansând în continuare.
 • Celor care nu dansează pentru a se feri de tentații, fără să știe că, pe măsură ce îmbătrânești, încep tentațiile să se ferească de tine. Dar și celor care acum fac față/spate tentațiilor și vor să aibă parte de ele până la adânci bătrâneți
 • Celor care sunt despărțiți de perfecțiune doar de faptul că nu știu să danseze.Dar și celor pe care i-am condus doar la câțiva pași (de dans) de  perfecțiune și vor să-i parcurgă și pe aceștia.
 • Celor pentru care fiecare pas de dans sfârșește în mod inevitabil pe degetele picioarelor partenerei/partenerului.Dar și celor care au învățat să venereze degetele picioarelor partenerei/partenerului (fără a face din asta un fetiș).
 • Celor care cred în miracole.Dar și celor care au aflat între timp că noi facem miracole.
 • Celor care doresc să fie „cool”, iar dansul este singurul lucru care le lipsește.Dar și celor care au devenit „cool”, iar acum doresc să fie „hot”, înainte de a deveni „cold”.
 • Celor care vor să „zburde” liberi prin viață, dar au picioarele “legate” .Dar și celor cărora le-am „dezlegat” picioarele pentru a „zburda” liberi prin viață, dar acum și-ar dori să „zboare”.

„A te intreba cat dureaza un curs de dans este același lucru cu a te intreba cat dureaza o poveste de dragoste. Poate dura o clipa sau toata viața, depinde de sufletul tau.” Costin Mihaiu

Program si tarife

Parafrazându-l pe Einstein care susținea că:
„Ființele umane, plantele sau praful cosmic – toate dansează pe o melodie misterioasă, intonată în neant de un flautist invizibil”, putem spune că dansăm oricând și oriunde, independent de voința noastră, fără a putea să ne determinăm dansul și fără a putea să ne alegem muzica.

Acum, poate pentru prima dată în viață, ar trebui să preluați frâiele propriului destin și să hotărâți când și unde, dacă și cum și pe ce muzică să dansați.

Program

Marți și Miercuri: 20:00-21:30

Abonament de 1 ședință/săptămână

Preț: 100 RON/lună

Abonament de 2 şedinţe/săptămână

Preț: 150 RON/lună

O singură lecție

40 RON/ședință

PRECIZĂRI:

Plata se face integral la înscriere;
Abonamentul este valabil 4 săptămâni, începând cu prima oră de curs;
Sedinţele la care absentezi pot fi reportate, doar cu condiția să fie aduse la cunoștința noastră în prealabil (cu excepţia cazurilor medicale);
Abonamentul este netransmisibil.

Informatii utile

Inscriere

Lejer. Comod. Singura rugăminte pe care o avem este să vii cu încălţăminte sport de schimb, curată pe talpă.

„Zâmbetul este dansul feţei . . . Dansul este zâmbetul corpului!” Costin Mihaiu

„Șansa îi favorizează pe cei îndrăzneți.” Publius Terence

TE POŢI ÎNSCRIE ORICÂND!

 • Structura cursurilor noastre o permite. În consecință, nu există perioade fixe de înscriere!
  Felul în care este concepută structura acestui curs îţi asigură abordarea oricărui dans de pe poziţii de egalitate cu acei cursanţi care s-au înscris înaintea ta, indiferent în ce moment al cursului te înscrii.
 • Cu alte cuvinte, poţi începe cursul împreună cu noi, oricând doreşti! Iar dacă pentru moment nu te poți înscrie (din motive obiective), rămâne pe data viitoare! Nu uita însă să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu activitatea noastră!
 • Înscrierea se face la sală, (în momentul începerii cursului)!

„Alegerea, nu șansa îți determină destinul.” Jean Nidetch

Cum trebuie să mă îmbrac la curs?

Lejer. Comod. Singura rugăminte pe care o avem este să vii cu încălţăminte sport de schimb, curată pe talpă.

„Zâmbetul este dansul feţei . . . Dansul este zâmbetul corpului!” Costin Mihaiu

Există limită de vârstă?

Trebuie să ai peste 16 ani.

Trebuie să vin cu partener(ă)?

Nu neapărat. Vei întâlni aici un/o partener/ă. Bineînţeles, ar fi grozav dacă ai veni cu persoana dragă, pentru ca împreună să învăţaţi să dansaţi şi să vă lăsaţi purtaţi de valurile muzicii…!

Voi dansa şi în pereche?

Bineînţeles, întreaga structură a cursului nostru se bazează pe dansul şi comunicarea în pereche. Alături de noi, nu numai că vei învăţa să dansezi în pereche, dar vei avea ocazia să redescoperi acea formă atractivă de comunicare numită limbaj corporal.

Câţi participanţi sunt într-o grupă?

Noi lucrăm în medie cu aproximativ 15 – 20 de persoane/grupă. Desigur, deoarece nu facem toate înscrierile odată, numărul cursanţilor poate varia. În orice caz, la fiecare curs sunt prezenţi câte trei antrenori, aşa că fiecare cursant va primi atenţia cuvenită.

„Este greu dansul X?”, o întrebare pe care majoritatea oamenilor o rostesc.

Nu există dansuri grele! Există doar dansuri frumoase! Fiecare cu caracterul, ritmul şi figurile sale specifice. Cu atât mai mult cu cât dansul de societate, prin esenţa lui, trebuie să fie simplu şi plăcut! Trebuie doar să asculţi indicaţiile profesorului şi să te laşi purtat de muzică. Restul va veni de la sine! Experienţa de peste 30 ani de profesorat ne-o spune.

Contact si locatie

Ne puteti contacta prin formularul din pagina ‘contact’, sau telefonic pe:

Costin Mihaiu – Inițiere și performanță adulți: 0723 169 067

Florentina Mihaiu – Inițiere copii/performanță: 0722 321 317

Sau ne puteți face o vizită la sală…. (între orele afișate în program)
Adresă: Școala Gimnazială nr. 19 „Tudor Arghezi”, strada Tudor Arghezi nr. 46-50, București, cod: 020948

Decalogul partenerei perfecte de dans

1. Să fie FEMININĂ în atitudine, comportament și vestimentație.
2. Să fie REZERVATĂ – dansul său trebuie să fie atrăgător, elegant, nu strident sau obscen.
3. Să fie DISPUSĂ să accepte rolul de „leader” al bărbatului și să crediteze partenerul cu ÎNCREDEREA sa.
4. Să fie INCITANTĂ, PROVOCATOARE, dar nu vulgară.
5. Să aibă o ATITUDINE POZITIVĂ pentru a crea o atmosferă plăcută și pentru a potența creativitatea bărbatului.
6. Să aibă TONUSUL MUSCULAR adecvat pentru a putea fi condusă de partenerul său.
7. Să NU ia INIȚIATIVA în dans, indiferent de motiv.
8. Să dea dovadă de VERSATILITATE – să poată dansa în compania oricărui bărbat.
9. Să fie SENZITIVĂ – femeia trebuie să simtă tonusul musculaturii partenerului și să creeze la rândul ei un tonus similar, atât ca intensitate, cât și ca formă.
10. Să fie DIPLOMATĂ – să știe cum să-și exprime doleanțele, observațiile în ceea ce privește dansul, fără a inflama spiritele sau a leza respectul de sine al bărbatului.

Decalogul partenerului perfect de dans

1. Să aibă ÎNCREDERE în propriile forțe și capacități.
2. Să fie STĂPÂN PE MIJLOACELE SALE (să cunoască figurile de dans pe care vrea să le folosească).
3. Să fie FERM, dar POLITICOS – interacțiunea cu partenera trebuie să fie caracterizată de fermitate, fără a depăși însă limitele politeții.
4. Să fie PROTECTOR – să-i inducă partenerei un sentiment de siguranță și confort.
5. Să fie ÎNȚELEGĂTOR – bărbatul trebuie să fie conștient că partenera sa nu are aceleași caracteristici antropometrice ca el și nici aceleași capacități motrice (forță, viteză sau rezistență) și, în consecință, trebuie să-și adapteze dansul la posibilitățile acesteia.
6. Să fie DOMINANT, dar TEMPERAT (cool) – să-și domine partenera fără ca acest lucru să îmbrace forma unui abuz și fără a leza în vreun fel respectul de sine al partenerei.
7. Să-și asume RESPONSABILITĂȚILE care decurg din rolul de „leader”.
8. Să fie ALTRUIST – să fie dispus să renunțe la sine dacă este nevoie pentru plăcerea, confortul și siguranța partenerei.
9. Să fie ÎNGRIJIT, îmbrăcat decent și să aibă o igienă corporală corespunzătoare.
10. Să fie RECEPTIV la ceea ce-i place sau la ceea ce nu-i place partenerei și să fie dispus la dialog.

Dar ce înseamnă de fapt „A CONDUCE” şi „A FI CONDUSĂ” în dans?

„Muzica este violonistul care mişcă arcuşul, arcuşul este partenerul care face vioara să vibreze, vioara este partenera.” Costin Mihaiu

Pentru ca o pereche să danseze în modul cel mai armonios (plăcut, elegant, natural, eficient), trebuie să înţelegem în primul rând că partenerii, ca nişte entităţi materiale, se mişcă într-un univers care se supune legilor „fizice” şi fizicii. Condiţia sine qua non ca două persoane să se mişte în armonie, o reprezintă existenţa unor conexiuni între acestea, bazate, în cazul dansului, pe contact fizic și tonus muscular.

„Să faci lucruri mari este dificil, dar să le conduci este și mai dificil.” Friedrich Nietzsche

Acesta este un alt aspect care trebuie discutat. În societatea modernă în care emanciparea femeii este o realitate benifică si de netăgăduit, expresia „a fi/a te lăsa condusă” induce deseori în rândul acestora o senzaţie de disconfort psihic, acest concept confundându-se în mod eronat cu o situaţie de subordonare. Este înţeles total greşit! A te lăsa condusă în dans înseamnă a însoţi pe cineva de bună voie, nu a fi obligată sau forţată.

De ce bărbatul este cel care trebuie să-şi asume acest rol?

Pentru că el este mai puternic fizic, el este cel care trebuie să protejeze, să concureze cu rivalii, să elimine eventualele pericole, să găsească soluţii pentru problemele care apar. Pentru că trebuie să curteze, să impresioneze şi să demonstreze partenerei sale că este demn de atenţia ei. Şi nu în ultimul rând, în conducere este vorba de ATITUDINE!

“Cand un bărbat îmbrățișează o femeie în dans, trebuie să o facă să vibreze nu să tremure.” Costin Mihaiu